Geloof het of niet, ik heb discussies over deze onderwerp bekeken, hoe kleine of meerderjarige projecten erbij managen, voordelig bar kamer vechtpartijen aan organisaties veroorzaken. Het argument wordt nimmer door iemand gewonnen plus deals in een gebiedsprojectmanagers en projectbeheerorganisaties komen in uw problemen en bezoedelen hun reputatie doordat ze meer pijn veroorzaken dan nodig is door een renovatie te administreren. Soms bezitten projecten niet zoveel rigiditeit nodig zoals andere, logisch we gaan kijken volgens zes principes waarvan ik denk deze ze de kleine tot grote projecten beheren.

Beslist project is een project

Ten leidend is dezelfde plan beslist plan, ofschoon ie nu klein ofschoon doorslaggevend is. Ie heeft dus begin- en dezelfde einddatum. Het geeft beslist apart product door en jouw eigen aflevering is zeker oplossing voor een karwij. Vanaf datgene punt zijn het betreffende cruciaal betekenis dat de organisatie criteria definieert daarvoor wat zeker klein versus groot plan is, want bij wie word de projecten vergeleken? Het hangt er van af.

Indien u subtiel ofschoon groot definieert per scope, is dat afhankelijk met hoe langdurig het zal duren; Zou het project een enige weken, kalendermaanden duren ofschoon meerjarig is? Indien gedefinieerd door de kosten, ben dit afhankelijk van een budget ofwel wie financiert het project? Indien gedefinieerd door middelen, kunnen enige projecten één persoon, zeker paar lieden of honderden hebben. Het is erg relatief aan de organisatie, omdat je jezelf gratis echt moet gaan vergelijken over anderen.

De projectstroom blijft hetzelfde

Na u de criteria hebt gecategoriseerd, ben de levenscyclus hetzelfde. De levenscyclus ben hoe u project over begin tot eind stroomt en hoeveel er tussendoor gebeurt. We creëren daar niets nieuws. Sommige levenscycli hebben dezelfde zeer specifieke planning, analyse, uitvoering, bewaking en controle, en sluitingsfasen, maar ofwel het project klein of groot ben, het gaat nog regelmatig door beslist stroom.

Langduriger intensiteit kan betrokken is

Terwijl de levenscyclus identiek kan bestaat voor tevens klein ingeval groot, is de nauwkeurigheid anders. Daar komen bevolking in de ellende, overwegend organisaties dat processen implementeren, omdat luitjes ie daar niet mee ooit is deze de striktheid hoger is. Mogelijkerwijs is daarginds dezelfde procespatrouille of -groep dat u proces definieert, en de ene groep die u proces daadwerkelijk gebruikt. Afhankelijk van de criteria, d. w. z. de inhoud door u plan, moet daar meer accuratesse bestaan.

Langduriger intensiteit moet belanghebbend bestaan

Bekijk dan de systemen en processen. De is beslissend voor geringe en meerderjarige projecten vanwege systemen en processen bij hun aanleiding te bezitten, omdat ze de how-to bieden. Categorisering van zeker project beïnvloedt hoe je dingen doet, hoeveel publiek er bij betrokken bestaan en hoeveel stappen ofschoon details jou gaat uitvoeren. Denk eraan, als ietwat klein is, willen we de pijn of ie proces gratis meer maken dan nodig is. De idee ben om bundel voor mekaar te helpen en vluchtig resultaten binnenshuis boeken.

Complexiteit controleren

Kijk ten slotte naar de complexiteit van het project. De complexiteit tussen klein en doorslaggevend varieert, plus soms bestaat we over mening deze klein makkelijk is plus vitaal complex, echter deze is niets echt waar op basis van mijn ervaring. Soms zijn kleine projecten complexer; het hangt af over wat jouw aan ie doen leven. U moet gaan iets implementeren dat nog nooit eerder is geïmplementeerd: misschien zeker nieuw type landschapsarchitectuur, beslist nieuwe techniek voor de bouwen over een vijver of u gebruiken van nieuwe bouwmaterialen. Misschien is de oplossing voor dus ander land precies waar de beginsel betreffende u plan verschillend is naderhand waar u nog nooit mee erbij maken hebt gehad. Aan de andere kant moet een doorslaggevend project aanzienlijk maar eenvoudig zijn. Ie kan dus heel relevant budget bezitten met vaak middelen, echter als u herhaalbaar ben, iets dat je al vele keren eerder hebt gedaan, opdat je dezelfde goed, volwassen proces, tools en sjablonen hebt die al aanwezig zijn en mensen die echt goed zijn dichtbij uitvoeren vervolgens is u wellicht gratis zo ingewikkeld.

Focus op deliverables, niets door taken

Bedenk zoals extraatje deze u betreffende een einde door dezelfde project, groot of subtiel, deliverables produceert, genkele taak. Zojuist menigmaal aanlanden we verzand in de taak deze we niets langdurig genoeg onze hoofden opbrengen om erbij onthouden dat wij daadwerkelijk een data-room.nl antwoord bieden. Natuurlijk ingeval u betreffende jouw projectteam of organisatie bij beslist gekibbel verkeert aangaande de betekenis van subtiel versus groot plus de striktheid alsof complexiteit van projecten, later moet het misschien handig is vanwege enkele van dat leidende beginselen te benutten.